Nieuws

28ste Internationaal badmintornooi Waregem

Op 9 en 10 maart vond jaarlijks internationaal toernooi plaats en wij kunnen met veel trots en vreugde melden dat het een succes was!

De winst in het dames enkel A was weggelegd voor de Russische Ksenia Evgenova, die ook vorig jaar het toernooi won. Ze haalde het in de finale van Lisa Demeyere (DZ99) die de Belgische eer dapper verdedigd heeft. Bij de heren was het Frederic Gaspard die met de titel in het heren enkel A ging lopen. Hij haalde het van Jürgen Voet (DZ99) in de finale. Gaspard won verder ook het heren dubbel en de mix met zijn partners Jonathan Gillis en Sabine Devooght.

Onze Waregemse spelers deden het ook niet slecht. In de categorie heren enkel B1 schopte Maxim Staelens het tot de kwartfinale, waar hij jammer genoeg de duimen moest leggen voor Adrien Slegers (BAD-OUPEYE).

Met maar liefst dertig Waregemnaars waren we in de C categorie het sterkst vertegenwoordigd. In het enkelspel C1 haalden Louis Speleers en Patrick Careelmont allebei de halve finale maar konden ze niet doorstoten naar de finale. Elise Van Praet en Ann-Sophie Van de Voorde haalden wel de finale maar moesten daar jammer genoeg wel hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. In het mixspel kon Ann-Sophie dan weer wel de winst grijpen met haar mixpartner Jorge De Cleyn (BCO). In het dubbelspel bij de C1 heren kregen we enkele Waregemse duels. Zo namen Timothy en Gregory Demeyere het in de halve finale op tegen Davy Cras en David D’Heygers, terwijl in de andere halve finale Mattias Buysens en Jochem Pannecoucke het opnamen tegen Sören Lowie en Bruno Verbanck. Uiteindelijk mochten Mattias en Jocky het opnemen tegen de broeries Demeyere in de finale, waarbij deze laatste het haalden na drie spannende sets. De Waregemse heren bleken in bloedvorm want ook in het enkelspel C2 liep het goed. We kregen opnieuw een Waregemse halve finale waarin Gregory Sören Lowie kon verslaan, terwijl zijn broer Timothy het won van Jochem Pannecoucke. Zo kwamen de broeries tegenover elkaar te staan in de finale, waarin Timothy na drie zware sets aan het langste eind trok. Ook in het dubbelspel C2 ging het goed voor Waregem. Arthur Adam en Domir Debakker gaven zich niet makkelijk gewonnen in de halve finale. Andy Tydgat en zijn dubbelpartner Xander Lamote (BC Damme) hadden dan ook drie sets nodig om te winnen. In de andere halve finale verloren Sam Van De Casteele en Stijn Vanmeerhaeghe tegen de uiteindelijke winnaars.

Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de steun en medewerking van onze vele vrijwilligers en sponsers. Opnieuw konden wij rekenen op jullie om dit mooie toernooi kunnen realiseren. Wij willen jullie allen hier dan ook oprecht voor danken. Een hele dikke MERCI!

« Terug

» Nieuws archief